Plaatafsluiters voor medium met vaste stoffen

Lohse schuifafsluiters voor media met vaste stoffen

Plaat- of schuifafsluiters leveren wij van de Duitse fabrikant Lohse.
Lohse is al meer dan 100 jaar actief en heeft in die jaren zijn naam gevestigd als leverancier van schuifafsluiters.
Deze zijn uitermate geschikt wanneer vlinderkleppen of andere afsluiters niet voldoen.
Het voordeel van een schuifafsluiter is dat het mes door het medium gaat en hiermee de doorstroom volledig kan afsluiten.
Bij vlinderkleppen of andere types afsluiters kunnen vaste stoffen nog steeds vast komen te zitten waardoor er geen complete afsluiting is en er doorstroming van het medium mogelijk blijft.
Schuifafsluiters hebben door hun werking ook de mogelijkheid om zo te worden ingezet op stukken leiding die dienen doorgespoeld te worden wanneer er een grotere kans is op verstoppingen.

Technische tekening plaatafsluiter

Plaat afsluiters voor de voedselverwerkende industrie

Natte media kunnen productie en onderhoud bij voedselverwerkende bedrijven sterk bemoeilijken.
Aardappelen, bieten, mout, rijst en kaf vormen een grote uitdaging voor afsluiters en deze vertaalt zich vaak in frequente productiestops, verlies van product en hoge reparatie- en onderhoudskosten.

In dit geval kozen we samen met de klant voor een DN200 FDA-gecertificeerde standaardafsluiter van Lohse met dubbelzijdige EPDM-afdichting.
Hierdoor konden de 2 aangesloten silo’s en pomp afwisselend worden geledigd.

Er werd geopteerd voor een combinatie met 4 spoelpoorten die en verstoppingen voorkomen en de leiding weer schoonspoelen voor gebruik.

 

Schuifafsluiters voor toepassingen met kleverig medium

Voedselverwerking: Zout in combinatie met vochtigheid kan een kleverig medium creëren dat kleppen kan doen dichtslibben, met vertragingen of productiestops tot gevolg.

We hebben een klant in de voedingsindustrie met een toepassing, waarbij keukenzout werd gebruikt, die een van zijn kleppen regelmatig liet verstoppen door vocht en water in combinatie met het zout, waardoor een kleverige massa en zoutkorst ontstond.

Samen hebben we dit probleem opgelost door een combinatie van lucht en water te gebruiken op de spoelpoorten, waardoor de klep schoon bleef en optimaal bleef werken. Geen verstoppingen meer en onnodige onderhoudskosten.

De truc? Een DN400 FDA-gecertificeerde klep (SAQP/G) met spoelpoorten en pneumatische actuators van Lohse.

Plaatafsluiter Lohse type CAW

Heeft u last van afsluiters die productiestops veroorzaken en vaak dus vastlopen?

Samen met onze engineers kunnen wij uw proces doorlopen en kijken wat de meest geschikte oplossing om zo te voorkomen dat u veel onderhoud heeft aan uw leidingen en afsluiters. Wij hebben meer dan 50 jaar ervaring waarbij elke toepassing of probleem wel is gepasseerd en opgelost. Neem geheel vrijblijvend contact op.

Looking for an adequate solution for your project