Standaard of maatwerk pipe supports

Standaard of maatwerk pipe supports

We krijgen regelmatig van studie- of constructeursbureau aanvragen voor pipe supports die buiten onze standaard pipe supports vallen. Om te voldoen aan hun wens is er maatwerk nodig.

Door de studiebureaus worden deze specificaties doorgegeven omdat deze jaren geleden zijn vastgelegd in tekeningen bij de eindklant. Een voorbeeld hiervan is een leiding die wordt ondersteund met één pijpbeugel, terwijl onze standaard oplossing twee pijpbeugels bevat. Om dan te voldoen aan de specificaties volgens tekening zal er een maatwerk oplossing gemaakt moeten worden, terwijl dat misschien niet nodig is.

pipe-shoes-clamp-bases
case picture

Waarom kiezen voor standaard pipe supports

De inbouwhoogte van de leiding is (in de meeste gevallen) maatgevend, hoe die wordt ondersteund is een keuze. U kan te maken hebben met geïsoleerde leidingen dan moet u rekening houding met de isolatiedikte rond de leiding. In onze standaard oplossing hebben we een schoenhoogte van 100mm gekozen. Deze kan in de meeste klassieke toepassingen ingezet worden, met nog het eventuele gebruik van geklemde guides.

Wij kiezen voor 2 beugels per steun omdat we zien dat in de industrie dit de meest voorkomende vorm is. Sommige specificatie spreken van 1 enkele beugel, maar op klant gemaakte producten kosten meer en hebben een langere levertermijn dat artikels uit voorraad. Wenst U snel materiaal? Kies dan voor onze standaard oplossingen met vaste inbouwhoogte.

Voordelen van standaard oplossingen

Door voor onze standaard pipe supports te kiezen verkrijgt u de volgende voordelen:

  • Op voorraad waardoor we snel kunnen leveren en u project niet stil komt te liggen
  • Lagere prijs. Door voor de standaard pipe supports te kiezen bent u verzekerd van een lagere prijs.
  • Een oplossing die al vele malen is gebruikt en zich heeft bewezen in de industrie.

Maatwerk is natuurlijk ook mogelijk alleen is die keuze niet altijd nodig, laat ons meekijken en adviseren wat voor u de beste oplossing is.

Case-belgisch-tank-terminal-projcet-3